Loading Events

Chakra Journey XL – tantra cursus Groningen

Chakra Journey

Chakra Journey XL – tantra cursus Groningen.

[Update: deze cursus is al begonnen en zit vol. Voor nieuw aanbod, meld je aan voor mijn tantra mails!]

 

Wil jij je verdiepen in tantra in 2024? Dan ben ik op zoek naar jou. Eind januari gaat de cursus ‘Chakra Journey’ opnieuw in Groningen van start! Vanaf dit jaar de XL-editie met 1 extra avond. We gaan dan o.a. oefenen met het Wheel of Consent (het aangeven van grenzen en wensen).

Ga mee op een tantrische reis door de chakra’s en ontdek hoe je je kundalini energie (je levensenergie) kunt opwekken.

 

Zou je graag:
krachtige en bevrijdende tantrische meditaties en oefeningen ervaren?
• In levende lijve ondervinden wat chakra’s zijn en stagnaties oplossen?
Verder komen met thema’s als: aarden, emoties uiten, in je kracht staan, meer (zelf)liefde ervaren, je écht durven uitspreken, je beter afstemmen op je intuïtie, dualiteit voorbij gaan en eenheid ervaren?
je levensenergie (kundalini energie) opwekken en zo de deur openen naar diepe spirituele ervaringen?

 

Voel je een Ja, dan ben je aan het juiste adres.

Mijn naam is Shivani en ik wil heel graag mijn enorme liefde voor tantra met je delen. Vroeger was ik vooral erg intensief met yoga bezig. En ook al hou ik nog steeds erg van yoga, het voelde nooit echt helemaal als het ‘complete plaatje’ voor mij.

Shivani Tantra Awakening
Shivani, oprichtster van Tantra Awakening.

 

Toen ik besloot om de wereld van tantra in te duiken, begreep ik ineens wat ik steeds had gemist. Want tantra omvat alles van mij en sluit geen enkel deel van mij uit. Op eens was ALLES van mij welkom. Mijn boosheid, mijn verdriet, mijn speelsheid, mijn dierlijke kant, mijn angsten, mijn vreugde, mijn drukke hoofd, mijn sensualiteit, mijn s3ksualiteit – alles.

 

Eerder vocht ik tegen veel van deze aspecten van mezelf. Ik vocht tegen alles dat ik niet ben in mijn essentie, ik vocht tegen mijn menselijkheid. Ik dacht dat dát de weg naar verlichting was.

 

Ik ontdekte dat het tegenovergestelde waar is. De sleutel is niet om te vechten – maar juist om alle aspecten van mezelf te omarmen en te doorleven, maar wel met aandacht, met awareness! Bewust.

 

Door dit te doen, begon ik meer vrijheid te ervaren, meer levendigheid en meer liefde – voor mezelf, voor anderen en voor het leven. Ik begon ervaringen te hebben waarvan ik niet eens wist dat ze mogelijk waren.

 

Door bewust alles van mezelf te doorleven, heb ik de diepste spirituele ervaringen mogen meemaken.

 

Je lichaam en je hele wezen zijn ontworpen voor een staat van ‘bliss’, voor een gelukzalig gevoel van extase! Dat mag je van me aannemen. Of nog beter: ontdek het zelf!

 

Tantra kundalini energie
Je lichaam en je hele wezen zijn ontworpen voor een staat van ‘bliss’.

Ik ben gecertificeerd tantradocente en geef sinds 2017 tantra cursussen, workshops en weekenden.

Als hatha yogadocente had ik al aardig wat kennis van de chakra’s, maar het echte begrip en de echte ervaring zijn pas later gekomen, dankzij tantra. Hetzelfde geldt voor de kundalini energie. Totdat je zelf een eerste ervaring van kundalini awakening hebt gehad (=> soms een erg intense ervaring waarin je in een tijdelijke staat van verlichting verkeerd), zullen dit soort termen je niet veel zeggen.

 

Iets is ‘zweverig’ zolang je het zelf nog niet hebt ervaren. Is de ervaring daar, dan is het ineens heel echt, heel concreet, heel tastbaar. Maar ja, leg maar eens uit wat de liefde is, aan iemand die nog nooit liefde heeft gevoeld… 😉

 

De cursus Chakra Journey zit vol met tantrische meditaties en oefeningen, die voor mij erg veel hebben gedaan. Na de introductie-avond, gaan we iedere keer ons op een van de chakra’s focussen. Van de eerste naar de zevende, ‘from s3x to superconsciousness’. Zo gaan we echt de diepte in.

 

Ieder chakra heeft bepaalde geschenken voor je.

1e chakra > helpt je te aarden en s3ksuele extase te ervaren.
2e chakra > vrijelijk uiten van emoties.
3e chakra > conditioneringen loslaten, het ontdekken en omarmen van twee polariteiten als eenheid en je soul calling volgen.
4e chakra > meer (zelf)liefde ervaren en een grote Ja voor het leven voelen.
5e chakra > je vrij voelen in je creativiteit en expressie.
6e chakra > je derde oog openen en een duidelijke richting in je leven hebben.
7e chakra > voorbij dualiteit gaan en eenheid met het universum ervaren (Mahamudra).

 

Tantra Chakra Journey
Ieder chakra heeft bepaalde geschenken voor je. Dat zul je in deze tantra cursus uitgebreid ervaren.

 

Ervaringen van mensen die je voor gingen.

Dit zei Merle van der Kooi:

Ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor de prachtige cursus die ik bij je heb gevolgd. Ik heb zoveel nieuwe ervaringen opgedaan, en weer allerlei inzichten gekregen; heel waardevol! Jouw manier van begeleiden: fantastisch! Je bent aards en spiritueel tegelijk. Liefdevol, concreet, en je daagt uit – op een vriendelijke manier. Ik vind dat een heel fijne combinatie van eigenschappen. Oh ja, en humor. Ook dat neem je mee, op een heel natuurlijke en ingetogen manier. En dat brengt lucht en licht in de cursus.’

 

Zo heeft Eric Kroon het ervaren:

‘Er was een zeer fijne en warme sfeer tijdens de bijeenkomsten. Het heeft mij stapje dichter bij mezelf gebracht, de zachtheid in mezelf mogen ontdekken. Ik vond de setting, sfeer en de begeleiding echt super. De Chakra Journey is een hele mooie manier om in contact te komen met je emoties en stappen te zetten in heling.
Shivani, je hebt een fijne en een warme liefdevolle energie. Blijf vooral doen wat je nu doet! Vanuit je hart en ziel en dat was zo voelbaar.’
.
Dit zei Henk Everts:
‘Ik heb een stukje levensvreugde terug gevonden, die ik blijkbaar was vergeten. Shivani is zeer bekwaam en gepassioneerd, betrouwbaar, duidelijk, lief, doorzetter op een positieve manier, weet wat ze wil bereiken, duidelijke zachte warme stem en kan goed een groep stimuleren. Ik ben over alle avonden goed te spreken!’

 

Zo heeft Avelien Jansen het ervaren:

‘Ik heb de Chakra Journey tantra cursus gedaan en die kan ik je van harte aanraden als je toe bent aan een nieuwe stap in je leven! Shivani heeft een fijne en zachte manier van begeleiden en met haar enthousiasme nodigt ze je uit om voorbij je eigen grenzen te gaan en nieuwsgierig te zijn naar wat er allemaal mogelijk is in verbinding met jezelf en de ander. Elke avond is weer anders en ze maakt gebruik van prachtige oefeningen. Bij mij heeft het veel in beweging gezet en deuren geopend die al een tijdje dicht zaten. Dus als je nieuwsgierig bent naar tantra maar bovenal naar jezelf dan is dit een mooie cursus om te doen!’

 

En dit zei Dorinda erover:

‘De cursus was een verdieping in de kennismaking met Tantra op een heel vriendelijke, uitnodigende, actieve en soms rustige manier. Bij elke bijeenkomst werden we vooraf al meegenomen (door wat info via e-mail) in het thema van de volgende keer. We konden ons laagdrempelig voorbereiden en al helemaal ‘in de sfeer komen’. De cursus heeft me veel meer inzicht in mijn voelende leven gegeven. Ik zit veel meer ‘in mijn lijf’ en de activiteiten die ik onderneem voelen veel zachter, intenser en meer in harmonie. Dit geeft zoveel rust en inzicht! Natuurlijk kwam ik ook issues tegen, maar die kon ik door de handvatten die we kregen en de oefeningen tijdens de training/cursus echt doorvoelen en daarmee handelen. Heel erg fijn.

Shivani is in staat op een rustige, relaxte manier de cursus op haar eigen deskundige wijze vorm te geven. Ze zorgt altijd voor voldoende assistenten tijdens de bijeenkomsten, zodat kwaliteit gewaarborgd is. Ze schakelt gemakkelijk van theoretische info, naar persoonlijke ervaringen, vaak met een tikje zelfspot, humor en/of kwetsbaarheid. Daardoor weet je dat niets gek is en dat alles er kan zijn tijdens de cursus. Door haar ‘down to earth’ manier van uitleg en begeleiding voelt het voor iedereen veilig in de groep. Er wordt goed rekening gehouden met wensen en grenzen en er worden bij sommige oefeningen allerlei opties gegeven, zodat een ieder zich er goed bij kan voelen. Shivani is goed onderlegd en weet waar ze het over heeft. Dat merk je aan alles. Dat geeft vertrouwen. En dan wil je zoiets als Tantra graag beleven bij een deskundige trainer. Ik heb de tantra cursus al aan meerdere mensen aangeraden.’

 

Klik hier voor meer reviews van eerdere deelnemers over de tantra cursussen.

Je bent welkom bij deze bijzondere tantra cursus in Groningen!

Belangrijke informatie

Inhoud:
We doen o.a. tantrische meditaties: soms individueel, soms in tweetallen. Het zijn vooral actieve meditaties, waarbij we adem, beweging en geluid gebruiken. Verder doen we lichaamswerk, contactoefeningen gebaseerd op het Wheel of Consent, en gaan we dansen en bewegen. De eerste twee avonden zijn voorbereidende workshops en vanaf de derde avond duiken we de chakra’s in.

Doelgroep:
Belangrijk is je bereidwilligheid om soms uit je comfortzone te gaan. Tot nog toe hebben zowel beginners als tantradocenten (collega’s) meegedaan. In beide gevallen – met of zonder ervaring – ben je van harte welkom. In beide gevallen – met of zonder ervaring – ben je van harte welkom.

>> Heb je bepaalde (geestelijke of emotionele) problemen en twijfel je of dit het juiste moment voor je is: neem eerst even contact op. Je moet jezelf buiten de cursus om wel goed kunnen dragen, want tantra is geen therapie. Voor extra ondersteuning bij het verwerken van trauma’s of heftige emoties, raad ik een lichaamsgericht coach of therapeut aan.

Setting:
Alle oefeningen gebeuren in een veilige bedding, waarin je helemaal jezelf mag zijn en jouw grenzen mag respecteren. Aan het begin van de cursus is er extra aandacht voor het Wheel of Consent (grenzen & wensen). Er zijn géén seksuele handelingen en geen naakt.

 

Woensdagen (9x) van 18.30 – 22.00 uur:

24 januari

7 en 28 februari

13 en 27 maart

10 en 24 april

15 en 29 mei

 

Optioneel: je kunt bij Edanz vooraf (vega) eten voor een tientje.

Locatie:
Edanz, Groningen.

Begeleiding:
Shivani & team van Tantra Awakening (2 assistenten).

 

Investering in jezelf 🙂
Cursus (9 avonden)  €499

Prijzen zijn inclusief 21% btw en inclusief emails & oefeningen die je meekrijgt voor thuis.

Is geld een belemmering? Neem even contact op.

 

Aanmelding:
Omdat er beperkte plaatsen zijn (max. 16 deelnemers), doe je er goed aan je z.s.m. aan te melden.

>> De cursus zit tot nog toe altijd vol.

 

Stuur meteen een mail om je plek te reserveren! 

Vragen? Je bent een email bij me vandaan ?

Ik hoop dat je erbij bent deze winter! ❤️

Shivani
Tantra Awakening
info@tantra-awakening.com
www.instagram.com/tantra_awakening
fb.me/tantra.awakening

 

Je bent een email bij me vandaan.

 

24 January
Wednesday @ 18:30 - 22:00

Details

  • Start:
    January 24 @ 18:30
  • End:
    June 12 @ 22:00
  • Event Category:

Organizer

Shivani

Venue

Edanz, Groningen

van Oldenbarneveltlaan 6
Groningen, 9716EJ Netherlands

+ Google Map