Loading Events

Inner Mastery Series – Chakra 1 – tantra weekend Nederland

Tantra weekend Nederland

Tantra weekend Nederland.


>>> Update 28 sept.: laatste plekken, dus mail me als je erbij wilt zijn!

 


Inner Mastery: the path from sex to Superconsciousness.

Ontworpen door één van de bekendste tantrika’s wereldwijd: Ma Ananda Sarita van Tantra Essence.

7 chakra’s, 7 weekenden (ook los te volgen).

 


Bevrijd jezelf van conditioneringen, verbind je met anderen vanuit liefde en authenticiteit & ontdek je energetische, seksuele en spirituele potentieel!

Tantra workshop Groningen
Welkom bij de Inner Mastery Series – chakra 1.

 

Herken je hier iets van?

 • – Je hebt het gevoel dat je levensenergie niet helemaal vrij stroomt.
 • – Je hebt een verlangen je seksueel vrijer te voelen en de indruk dat er meer mogelijk is.
 • – Je zit veel in je hoofd en zou meer willen voelen (ipv denken). 
 • – Je hebt moeite met emoties uitdrukken of wordt soms juist door emoties overspoeld.
 • – Seksualiteit en spiritualiteit zijn nog niet met elkaar geïntegreerd.
 • – Je hoort wel eens mensen over allerlei energetische ervaringen en wilt daar zelf ook (meer) van proeven!
 • – Misschien heb je issues rond je 1e chakra 
Hoe merk je dat je eerste chakra uit balans is?
Hoe merk je dat je eerste chakra uit balans is?
Problemen rondom het eerste chakra.
Problemen rondom het eerste chakra.

Tantra – pad van meditatie & liefde.

We zijn allemaal opgegroeid in een wereld waar we op school nou niet bepaald alle dingen leren die we echt graag zouden willen leren of ontdekken. Rekenen, taal, aardrijkskunde… allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het met: liefde en relaties, goed communiceren, met emoties omgaan, je fysieke en energetische lichaam (ver)kennen, zingeving, meditatie, etc. etc. Oh en natuurlijk seks! 

Oke, er zijn soa’s, zaadcellen en eitjes  (#biologieles), maar hoe zit het verder?! Hoe kunnen we seks een plezier maken voor allebei? Wat is er fysiek en energetisch eigenlijk anders aan een mannen- of vrouwenlichaam als het om vrijen gaat? Hoe leer je van jezelf te houden? Hoe kun je wensen en grenzen aangeven? En hoe kunnen we onze seksuele energie gebruiken om tot diepe, spirituele ervaringen te komen?

Het zijn allemaal thema’s die je in de Inner Mastery tantra weekenden gaat tegenkomen en mee kan oefenen! Misschien ben je al een tijd met dit soort vragen en thema’s bezig: mooi, want des te dieper kun je tijdens de workshop gaan! Als je nog weinig ervaring hebt, ben je ook welkom en zal het een heerlijke ‘deep dive into tantra’ zijn. 😉

Door het loslaten van alles dat je in essentie niet bent, kun je eenheid en extase ervaren.

Via een brede verscheidenheid aan meditaties en oefeningen kun je conditioneringen en stagnaties in je (energetische) lichaam loslaten. Jouw ware zelf ligt verborgen onder al deze lagen. 

In jouw diepste kern ben je pure liefde. En dit kun je op ieder willekeurig moment ervaren. In feite hoef je er niet iets specifieks voor te leren, want je bent het al. Maar om er gemakkelijker toegang toe te krijgen en het volledig te kunnen ervaren, heb je handvaten nodig. 

Tantra geeft je die. Tantra is een spiritueel pad van meditatie en liefde. Door het loslaten van alles dat je in essentie niet bent, kan je kundalini energie – je seksuele energie – steeds vrijer gaan stromen. En dit leidt uiteindelijk tot het ervaren van eenheid en extase. 

Dat soort momenten kunnen je leven blijvend veranderen. Want je hebt ervaren wie je echt bent!

 

Even voorstellen

Shivani Tantra Awakening
Shivani, oprichtster van Tantra Awakening.

Mijn naam is Shivani en ik ben oprichtster van Tantra Awakening.

Ik dacht ooit dat dit soort ‘mystieke ervaringen’ waar ik het over had, niet voor mij weggelegd waren. Daar moet je een langharige yogi in een grot voor zijn, toch? 😉 Nou, nee hoor. Inmiddels weet ik beter.

Seksualiteit en spiritualiteit hadden sinds ik jong was al een grote aantrekkingskracht op mij. Toch hield ik vaak een wat leeg gevoel over aan seks (Was dit het nou?!). En de grote ‘Wat is de zin van het leven?’-vraag bleef me ook maar bezig houden. Want het standaard plaatje van huisje-boompje-beestje en dan doodgaan, vond ik eigenlijk ook heel leeg aanvoelen. Ik wou méér. 

Meer zingeving, meer diepgang, meer rust, meer vervulling.

In tantra heb ik dit alles gevonden. Ik kan er alles van mezelf in kwijt: mijn seksualiteit, sensualiteit, emoties, liefde, mijn kracht en kwetsbaarheid, mijn passie voor dansen… En ik heb mogen ontdekken wie ik ten diepste ben. 

Shahid tantra
Shahid, oprichter van The Tantric Couple.

Het Chakra 1 weekend geef ik samen met een fantastische en zeer ervaren tantra-collega, Shahid!

Shahid leeft zijn leven en geeft les met een open hart. Na het ontdekken van Tantra in 2008 volgde een lange weg van leren en groeien waarin hij meerdere Tantrische trainingen heeft gevolgd.

Tantra en mannenwerk hebben hem geholpen zijn hart verder te openen, het leven volledig te omarmen en de spirituele weg te kiezen.

Hij begon in 2014 mannen les te geven in mannenkringen en later workshops op festivals en het geven van retraites en online workshops. Sinds 2017 geeft hij ook Tantra aan koppels met zijn geliefde (Shashi Solluna) als The Tantric Couple.

Shahid is een geaarde familieman begonnen als een onafhankelijke landschapsontwerper van Natuurtuinen 30 jaar geleden. Een man die van de natuur houdt, Shakti aanbidt, en een passie heeft om mensen te verbinden met hun levenskracht-energie, die hun leven kan transformeren.

Dit zei een eerdere deelnemer na een paar van Shahid’s workshops:

If you are reading this you are one step away from a life changing experience.  I don’t have enough words to thank the universe that me and my girlfriend met Shahid. After one class I felt different and after the second I already knew my sex life was about to change.‘ – Vassil


Inner Mastery Series

Sarita Tantra Essence
Ma Ananda Sarita, één van de bekendste tantradocenten wereldwijd.

Inner Mastery Series: ‘The path from sex to Superconsciousness’. Deze uitdrukking komt van de Indiase mysticus Osho en is ook de titel van één van zijn boeken. De weekenden zijn ontwikkeld door mijn tantradocent Ma Ananda Sarita. Zij is een wereldberoemde tantra master en heeft 26 jaar in Osho’s community geleefd. Ze heeft een heleboel tantrische parels rechtstreeks van hem ontvangen. En ik dus weer van haar! Ik heb in 2018 de Tantra Teacher Training bij haar afgerond en maak sindsdien deel uit van haar Tantra Essence team.

De Inner Mastery Series bestaat uit 7 weekenden, die je ook los van elkaar kunt volgen. Ieder weekend staat volledig in het teken van één chakra. Gedurende drie dagen zul je allerlei tantrische oefeningen ervaren, zoals tantra meditaties, emotioneel lichaamswerk, vrouwencirkel / mannencirkel, inquiry, bewegen, ademen, dansen,… De weekenden zijn enorm divers.

Je kunt meedoen aan de volledige 2 jarige tantra opleiding (7 weekenden). Je bent ook vrij om ze los van elkaar te doen, want je hoeft ze niet allemaal bij te wonen en ook niet in een bepaalde volgorde. (Al is allemaal en van 1 tot 7 natuurlijk wel het meest ideaal. ;-)) Als je alle 7 weekenden voltooit, ontvang je een certificaat. De training is puur voor persoonlijke ontwikkeling; het is geen teacher training. 

Primeur: de weekenden waren al in vele landen te volgen, maar nu voor het eerst in Nederland!


Chakra 1

Muladhara eerste chakra
Muladhara – het eerste chakra.

 

Thema’s van het Chakra 1 weekend:

 • – Je minder laten beheersen door angst en meer leven vanuit vertrouwen.
 • – (Actieve) meditaties ervaren die je helpen om fysieke en energetische stagnaties los te laten.
 • – Manieren ontdekken om je kundalini energie te activeren en je levendiger en vrijer te voelen.
 • – Jezelf voorbereiden op andere soorten orgastische staten (full body orgasm).
 • – Leren over jouw seksuele verlangen en de m/v polariteit.
 • – Op een speelse manier jouw dierlijke kant verkennen.
 • – Een bewuste en liefdevolle massage die je helpt om te aarden.
 • – Energiepaden in jezelf openen en de eenheid ervaren in seksualiteit en spiritualiteit (1e en 7e chakra). 

Veilige setting: ik, Shivani, vind het heel belangrijk dat iedereen zich veilig voelt bij het ervaren van tantra. Aan de ene kant zal ik je uitnodigen om regelmatig je comfortzone uit te gaan. Aan de andere kant vind ik het essentieel dat je doet wat voor jou goed en kloppend voelt. Het gaat dus om jouw wensen & grenzen – en die zullen altijd gerespecteerd worden. 

Er zijn absoluut geen seksuele handelingen tijdens de workshops. We zijn ook meestal gekleed. Een enkele keer kan/mag er functioneel naakt zijn, bijv. bij het ontvangen van een massage. Dit is optioneel. 


Praktisch

Centrum Pacha Mama Friesland
Centrum Pacha Mama in Friesland, vlakbij Leeuwarden.

Data & tijden:

7 – 9 oktober 2022. We beginnen vrijdag om 14.30 uur (check-in 13.00 – 14.00 uur) en eindigen zondag om 17 uur (max. 18 uur). 

Locatie:

Spiritueel centrum Pacha Mama: Mearsterpaed 8, Lekkum, Nederland. Vlakbij Leeuwarden.

We verblijven samen op deze prachtige locatie waar we verwend worden met heerlijke vega(n) maaltijden, omringd door groen en fijne mensen. 

OV: je kunt vanaf Leeuwarden de Belbus nemen naar Lekkum (en dan 8 minuten lopen).

Onderaan de pagina staan meer foto’s!

Doelgroep:

Enige ervaring met meditatie en bewustwording is wenselijk. Belangrijk is je bereidwilligheid om soms uit je comfortzone te gaan. Heb je bepaalde (geestelijke / emotionele) problemen of onverwerkte trauma’s en twijfel je of dit het juiste moment voor je is > neem even contact op. Je moet jezelf wel redelijk kunnen dragen, want tantra is geen therapie.

Begeleiding:

Het team bestaat uit Shahid & Shivani (docenten) en vier assistenten. De assistenten hebben ervaring met tantra en spaceholding. Zij zijn er voor je om je tijdens het weekend zowel praktische als emotionele ondersteuning te geven.

Investering in jezelf: 

3 daagse workshop: €249,- 

Vega(n) catering: 80,-. (Hiervoor krijg je vrijdags diner; zaterdag ontbijt, lunch en diner; zondag ontbijt en lunch. En natuurlijk thee.)

Overnachtingen – totaalprijs p.p. voor 2 nachten:

 • – 1 persoonskamer: 82,-
 • – 2 persoonskamer: 64,-
 • – 3 persoonskamer: 49,50
 • – Tent (zelf meenemen): 40,-

 


Aanmelding!

Tantra weekend Nederland
We hopen dat je erbij bent in oktober…

>>> Kriebelt het? Stuur me meteen een email om je aan te melden! Je bent van harte welkom, precies zoals je bent. 

We houden een plek voor je vast zodra je het workshopgeld hebt betaald (249,-).

info@tantra-awakening.com 


Wat anderen zeggen over Shivani’s workshops

Wat anderen zeggen over Shivani.

‘Ik heb een stukje levensvreugde terug gevonden, die ik blijkbaar was vergeten. Shivani is zeer bekwaam en gepassioneerd, betrouwbaar, duidelijk, lief, doorzetter op een positieve manier, weet wat ze wil bereiken, duidelijke zachte warme stem en kan goed een groep stimuleren.’ – Henk Everts

Er gaat een wereld voor me open. Ik heb altijd al vermoed dat er meer moest zijn en ik ben bij jou op de goede plek om hier toegang toe te krijgen. De heldere structuur die je biedt vind ik erg fijn. Duidelijk, ‘strak’, gestructureerd. Dat geeft een veilig gevoel waardoor ik me makkelijk durf over te geven. Erg fijn dat je ook muziek deelt en tekst/huiswerk mee geeft. Daardoor kan het proces door gaan. En geen gezweef, maar lekker aards. Ik vind je rustig, grappig, betrouwbaar, helder en grensverleggend.’ – Mirjam Torenbeek

‘Shivani voelt heel fijn en warm aan, stelt je met haar uitstraling en haar fijne stemgeluid onmiddellijk op je gemak. Ze geeft duidelijke instructies en legt eea duidelijk uit. Ze neemt de tijd voor feedback en vragen. Een meditatie met Shivani voelt heel vertrouwd en je kunt snel heel diep gaan. Tijdens de meditatie is ze een krachtige ‘spaceholder’ die de juiste dingen op het juiste moment zegt. Aanrader!’ – Jan

‘Het was fijn om me kwetsbaar te mogen en kunnen opstellen in een veilige, warme en liefdevolle setting, waardoor ik belangrijke inzichten heb mogen ontvangen. Daarbij heb ik veeeele gevoelens mogen ervaren, zowel positief als negatief, die mij weer dichter bij mij zelf hebben gebracht. Ik voel dat ik op weg ben naar de essentie van wie ik ben, op weg naar leven vanuit mijn hart.

In mijn beleving waren de stiltes en het geduld, wat jij voor, tijdens en na de meditaties tentoonstelde in de groep, nog essentiëler dan de woorden die je sprak. Daardoor voelde ik dat alles er mocht zijn, dat er voor alles en iedereen ruimte was.

Ik heb de tantra cursus al meerdere keren, met een brede glimlach, aan mensen aangeraden 🙂 Dit is wat je iedereen gunt om samen tot een meer liefdevolle wereld te komen.’ – Ilona de Jong

‘Ik heb mezelf beter leren kennen, heb meer bewustzijn van man-vrouw energie gekregen en ben dankbaar voor de vele bijzondere ervaringen. Voor mensen die er open voor staan valt er veel te ontdekken over jezelf en je interactie met anderen. Shivani is authentiek en heeft met aandacht de cursussen voorbereid en begeleid.’ – Fernand

‘Shivani creëert een omgeving vol luchtigheid, veiligheid, humor en speelsheid. In deze setting durf ik situaties aan te gaan die ik van tevoren niet had verwacht aan te durven. Hierdoor kun je tot diepere lagen van jezelf komen en kun je diepere verbindingen aan gaan met anderen, wat je beiden veel levensenergie kan verschaffen! 

Het was een veilige omgeving om te ontdekken, te spelen, diepe verbindingen aan te gaan met mezelf en de ander. Deze verbindingen brachten me levendigheid en energie om daarna de wereld weer in te gaan! Ik raad de cursus zeker aan, omdat je levensenergie weer zo kan bruisen door tantra, woehoe!!’ – Annabeth

Klik hier voor meer reviews.

Eerste chakra balans
Jouw potentieel als je eerste chakra in balans is!

FAQ

 • Hoe ziet het tijdschema eruit?

Vrijdag verwachten we je tussen 13.00 en 14.00 uur om in te checken en beginnen we ons weekend om 14.30 uur. Vrijdag stopt onze eerste dag rond 21.30 uur. Zaterdag is onze langste dag, van ong. 7.30 tot 22 a 23 uur (ons avondprogramma is een feestje). Zondag is van 10.00 tot 17.00 uur. Tussendoor zijn er pauzes om te eten en te rusten.

 • Hoe kan ik een plek reserveren? 

Dit doe je door het workshopgeld te betalen. Pas dan wordt er een plek voor je vastgehouden. Je bijdrage voor eten & slapen mag je contant betalen bij aankomst.

 • Kan ik in termijnen betalen?

Ja, als dat echt nodig is en na overleg. De eerste termijn van 125,- betaal je om een plek te reserveren. De tweede termijn van 124,- betaal je uiterlijk 4 weken voor de start (8 september). 

Het bedrag voor eten & slapen betaal je bij aankomst.

 • Hoe zit het met annuleren?

Workshopgeld:

A) Als je meer dan 8 weken voor de start annuleert, krijg je al je geld terug. We halen alleen 29 euro administratiekosten van het bedrag af. 

B) Als je annuleert tussen 4 en 8 weken, dan krijg je 50% van het workshopgeld terug. Deze betalingsverplichting geldt ook als je nog niet (alles) had betaald.

C) Als je de laatste 4 weken voor de start annuleert, ben je het gehele bedrag verschuldigd. Deze betalingsverplichting geldt ook als je nog niet (alles) had betaald.

D) Een andere mogelijkheid: na overleg met Shivani kun je je plek laten overnemen door iemand anders (als er een geïnteresseerde is). We rekenen dan alleen 29 euro administratiekosten en de rest van het geld krijg je terug.

*Verblijfskosten (eten & slapen) betaal je pas bij de start van het weekend. Als je tijdens de laatste week annuleert, ben je mogelijk hen een deel van het geld verschuldigd.  

 • Wat gebeurt er als er maatregelen zijn vanuit de overheid?

Iedereen is en blijft welkom. Mocht het weekend onverhoopt niet door kunnen gaan, dan krijg je je geld terug.

 • Ik wil samen met mijn partner meedoen. Kan dat?

Jazeker. Koppelmeditaties kun je dan samen met je partner doen. Het is wel belangrijk dat je openstaat om bij sommige onderdelen ook met andere mensen in contact te zijn.

 • Kan ik me alleen aanmelden? 

Jazeker. Vaak komt een groot deel van de mensen alleen. Bij onderdelen die je met iemand anders doet, mag je zelf bepalen waar jouw grenzen liggen.

 • Hoe zit het met de verhouding mannen en vrouwen?

Meestal 50-50. Er zijn in ieder geval nooit meer mannen dan vrouwen. 

 • LGBTQ+. Hoe werkt het dan?

Iedereen is van harte welkom, ongeacht gender en seksuele oriëntatie. Ik, Shivani, geef mijn workshops wel vanuit mijn eigen ervaring als heteroseksuele vrouw en ben geen expert op het gebied van LGBTQ+. Identificeer je jezelf niet strict als man of vrouw, neem dan even contact op voor overleg. Hetzelfde geldt als je graag met mensen van hetzelfde geslacht wilt werken. (Met name als je jezelf niet samen met een partner opgeeft.) Dan kijken we samen wat mogelijk is. 

Tantra LGBTQ+
Stel ook gerust je vragen via de mail.
 • Zijn er ook seksuele handelingen of naakt?

Er zijn absoluut geen seksuele handelingen. We hebben ook doorgaans onze kleding aan. Een enkele keer is er ‘functioneel naakt’, zoals bij een massage. Maar ook dan mag jij doen waar je je goed bij voelt. Alles is altijd optioneel. 

We werken wel veel met onze seksuele energie (kundalini energie) en het activeren en uitwisselen hiervan. Hiervoor hoef je niet naakt te zijn en is zelfs fysiek contact niet per se nodig. 

 • Hoe weet ik of ik klaar ben voor deze workshop?

Mijn ervaring is dat de meeste mensen het spannend vinden en we ook allemaal ons rugzakje aan triggers en gevoeligheden bij ons hebben. Maar als je twijfels hebt i.v.m. mentale of emotionele issues, onverwerkte trauma’s, etc., laat me dit dan weten per mail. Dan kunnen we (het liefste telefonisch) het erover hebben.

 • Ik wil in een 2- of 3-persoonskamer maar kom alleen. Kan dat?

Ja, in principe wel. Je kunt bij aanmelding doorgeven of je met iemand van hetzelfde geslacht op de kamer wilt. Als we die vinden, dan is het rond. Mocht het niet lukken, dan zul je een 1-persoonskamer krijgen en betalen. 

 • Hoeveel kamers zijn er en wat is de indeling?

Er zijn 16 kamers voor 1 persoon; vijf kamers voor 2 personen (met eenpersoonsbedden); en drie kamers voor 3 personen. 

De slaapkamers zijn eenvoudig ingericht met een kledingkast, wandtafel, stoel, bed, bedtafel met lamp. In de ramen zitten horren en ze zijn voorzien van verduisteringsgordijnen.
Op de bedden liggen hypo allergenen binnenveringsmatrassen en kussens.
Het bed is voorzien van een matras met beschermingshoes en molton laken, dekbed en kussen met beschermingshoes.

Op de gangen zijn, gescheiden van elkaar,  11 toiletten en 11 douches met wastafel.

 • Wordt er rekening gehouden met speciale diëten?

Geef alsjeblieft bij aanmelding door dat je een specifiek dieet hebt. Vegan is sowieso een optie. De rest zal ik checken bij de kok.

 • In welke taal is het weekend?

Als alleen Nederlandstalige mensen zich aanmelden, doen we alles in het Nederlands. Ben je Engelstalig? Neem contact op en we kijken naar de mogelijkheid om een tolk te regelen. In dat geval is het weekend in het Nederlands met vertalingen naar het Engels.

 • Wanneer zijn de andere weekenden (chakra’s 2 – 7)?

Er zal waarschijnlijk steeds maar één weekend vooruit worden gepland, afhankelijk van wat de situatie is in onze levens en in de wereld. Stuur me even een bericht als je op de hoogte wilt blijven.


Wil je er bij zijn deze herfst? 

Will je er bij zijn deze herfst?
Will je er bij zijn deze herfst?

>>> Stuur meteen een mailtje naar Shivani om je aan te melden! Vragen zijn ook welkom.

Hopelijk tot 7 oktober!

Liefs, Shahid en Shivani. 

info@tantra-awakening.com

 

Centrum Pacha Mama
Ik zie je graag bij het prachtige centrum Pacha Mama!
Tantra weekend Leeuwarden
Ons weekend is in deze mooie zaal, “Condor”, vlakbij Leeuwarden.
Centrum Pacha Mama slaapkamer
Je kunt kiezen uit een 1-, 2- of 3-persoons slaapkamer!
Tantra weekend Friesland
We heten je welkom vrijdagmiddag 7 oktober.
Tantra weekend natuur
Een heerlijk tantra weekend omringd door mooie natuur.

07 October
Friday @ 14:30 - 17:00

Details

Organizer

Shivani

Venue

Centrum Pacha Mama, Friesland

Mearsterpaed 8
Lekkum, 9081 AK Netherlands

+ Google Map