Loading Events

Keelchakra – Tantra Weekend Drenthe – Inner Mastery series

Keelchakra tantra training

Tantra Weekend Drenthe: keelchakra.

[WACHTLIJST: groep zit vol. Jammer? Mail me en ik zet je op de wachtlijst! Ervaring leert dat dit zeker de moeite waard kan zijn. Het volgende retreat met als thema het derde oog ✨ is 13 – 15 september. Mail me om op de hoogte te blijven.]

 

Inner Mastery: the path from sex to Superconsciousness.

Ontworpen door één van de bekendste tantrika’s wereldwijd: Ma Ananda Sarita van Tantra Essence.

7 chakra’s, 7 weekenden (los te volgen).

 

Bevrijd jezelf van conditioneringen, verbind je met anderen vanuit liefde en authenticiteit & ontdek je energetische, seksuele en spirituele potentieel!

 

Maak verbinding vanuit je essentie.
From Sex to Superconsciousness: chakra 5 – Keelchakra.

Herken je hier iets van?

 • – Je hebt moeite om jouw diepste waarheid te spreken.
 • – Je wilt niet meer creëren vanuit ego, maar een kanaal zijn voor de universele scheppingskracht.
 • – Je kunt soms je gevoelens niet goed verwoorden.
 • – Je zou graag meer creativiteit ervaren.
 • Fysieke klachten > keel, nek, kaken, oren, schouders, schildklier.
 • – Je wilt je verder openen voor energetische ervaringen.
 • – Misschien heb je andere issues rond je keelchakra 
Tekenen dat je keelchakra uit balans is.
Hoe merk je dat het keelchakra uit balans is?

Tantra – pad van meditatie & liefde.

Tantra is een pad van meditatie en liefde. Het is een pad van bewustwording dat leidt tot veel innerlijke bevrijding.

We zijn allemaal opgegroeid in een wereld waar we op school weinig dingen leren die we echt graag zouden willen leren of ontdekken. Want wat heb je daar geleerd over: liefde en relaties, goed communiceren, met emoties omgaan, je fysieke en energetische lichaam (ver)kennen, zingeving, meditatie, seksualiteit, etc. etc.? Ik vrij weinig…

Het zijn allemaal thema’s die je in de tantra weekenden gaat tegenkomen en op een veilige manier mee kan oefenen! Waarschijnlijk ben je al een tijd met dit soort vragen en thema’s bezig: mooi, want des te dieper kun je tijdens de workshop gaan! Als je nog weinig ervaring hebt, ben je ook welkom en zal het een heerlijke ‘deep dive into tantra’ zijn. 

Tot nog toe hebben zowel beginners als tantradocenten (collega’s) meegedaan aan de weekend workshops. Het zijn diepgaande retreats waar iedereen veel uit kan halen.

 

Kundalini energie stroomt.
Door het loslaten van alles dat je in essentie niet bent, kan je levensenergie steeds vrijer stromen.

Via een brede verscheidenheid aan meditaties en oefeningen kun je conditioneringen en stagnaties in je (energetische) lichaam loslaten. Jouw ware zelf ligt verborgen onder al deze lagen. 

In jouw diepste kern ben je pure liefde. En dit kun je op ieder willekeurig moment ervaren. In feite hoef je er niet iets specifieks voor te leren, want je bent het al. Maar om er gemakkelijker toegang toe te krijgen en het volledig te kunnen ervaren, heb je handvaten nodig. 

Tantra geeft je die. Tantra is een spiritueel pad van meditatie en liefde. Door het loslaten van alles dat je in essentie niet bent, kan je levensenergie (kundalini) – je seksuele energie – steeds vrijer gaan stromen. En dit leidt uiteindelijk tot het ervaren van eenheid en extase. 

Dat soort momenten kunnen je leven blijvend veranderen. Want je hebt ervaren wie je echt bent!

 

Shivani Tantra Awakening
Shivani, oprichtster van Tantra Awakening.

Even voorstellen

Mijn naam is Shivani, voluit Ma Prem Shivani, wat betekentsacred woman of love’.

Ik dacht ooit dat dit soort ‘mystieke ervaringen’ waar ik het over had, niet voor mij weggelegd waren. Daar moet je een langharige yogi in een grot voor zijn, toch?  Nou, nee hoor. Inmiddels weet ik beter. 😉

Seksualiteit en spiritualiteit hadden sinds ik jong was al een grote aantrekkingskracht op mij. Toch hield ik vaak een wat leeg gevoel over aan seks (Was dit het nou?!). En de grote ‘Wat is de zin van het leven?’-vraag bleef me ook maar bezig houden. Want het standaard plaatje van huisje-boompje-beestje en dan doodgaan, vond ik eigenlijk ook heel leeg aanvoelen. Ik wou méér. 

Meer zingeving, meer diepgang, meer rust, meer vervulling.

In tantra heb ik dit alles gevonden. Ik kan er alles van mezelf in kwijt: mijn seksualiteit, sensualiteit, emoties, liefde, mijn kracht en kwetsbaarheid, mijn passie voor dansen… En ik heb mogen ontdekken wie ik ten diepste ben. 

 

Ninad, Tantra Essence
Mijn collega Ninad: oprichter van Tantra Garden.

 

Ninad van Tantra Garden.

Ninad (Martin Vrabko) begon zijn tantrische pad in 2004. Hij heeft trainingen en opleidingen gevolgd bij John Hawken, Alan Lowen en in 2016 heeft hij de Tantra Teachers Training van Ma Ananda Sarita (Tantra Essence) afgerond.

Nu jaren later mag hij diezelfde tantra docentenopleiding van Tantra Essence begeleiden. Hij faciliteert al sinds 2016 vele tantra workshops, meestal samen met zijn partner Lucia. Het is uniek dat hij nu samen met mij workshops in Nederland geeft!

In 2015 heeft hij de Sannyas naam Dev Ninad aangenomen – Sannyas is een naam voor mensen die het pad van tantra en Osho bewandelen en geeft je zielspotentie weer.

Verder werkt hij ook als fotograaf en filmmaker. Hij werkt samen met zeer bekende internationale tantradocenten aan allerlei projecten die tantra helpen verspreiden.

Hij is integer, kalm, creatief en heeft een krachtige, liefdevolle aanwezigheid.

 

Ninad, Tantra Essence
Ninad & Shivani zitten allebei in het internationale team van Tantra Essence.

Inner Mastery Series: the path from sex to Superconciousness.

De Inner Mastery Series was eerder genaamd: ‘The path from sex to Superconsciousness’. Deze uitdrukking komt van de Indiase mysticus Osho en is ook de titel van één van zijn boeken.

De weekenden zijn ontwikkeld door mijn tantradocent Ma Ananda Sarita. Zij is een wereldberoemde tantra master en heeft 26 jaar in Osho’s community geleefd. Ze heeft een heleboel tantrische parels rechtstreeks van hem ontvangen. En Ninad en ik dus weer van haar! Wij hebben allebei de Tantra Teacher Training bij haar afgerond en wij maken deel uit van haar selecte Tantra Essence team.

De Inner Mastery Series bestaat uit 7 weekenden, die je los van elkaar kunt volgen. Ieder weekend staat volledig in het teken van één chakra. Gedurende drie dagen zul je allerlei tantrische oefeningen ervaren, zoals tantra meditaties, emotioneel lichaamswerk, vrouwencirkel / mannencirkel, inquiry, bewegen, ademen, dansen,… De weekenden zijn enorm divers.

De training is puur voor persoonlijke ontwikkeling; het is geen teacher training. 

Primeur: de weekenden waren al in vele landen te volgen, maar nu voor het eerst in Nederland!

 

Tantrische oefeningen om je kundalini energie te activeren en je keelchakra te openen.

 

Chakra 5: Keelchakra

Het vijfde chakra heet Visshudha en beslaat het gebied van je keel. Het element is ether!

Het is de eerste van de hogere chakra’s (5, 6 en 7), die je verbinden met het universele bewustzijn. Hier beginnen we met het overstijgen van ons ego en het ervaren van eenheid. 

Het keelchakra is de poort naar zelfrealisatie.

 

Thema’s van het keelchakra weekend:

 • Creëren vanuit een pure staat van Zijn (ipv ego).
 • – Een diepgaand ritueel voor zelfrealisatie.
 • – Actieve meditaties die energetische stagnaties oplossen en je naar een staat van no-mind brengen.
 • – Een uniek en heel concreet proces rondom het manifesteren van jouw zielenpad.
 • – Verschillende lagen van je yoni of lingam channelen.
 • – Meer innerlijke vrijheid ervaren via stem en klank.
 • – Een tantrische massage met aanraking en geluid om het keelchakra te openen.
 • – Manieren om je kundalini energie te activeren en bijzondere, energetische ervaringen te kunnen hebben.

 

Tantra chakras

 

Veilige setting: we vinden het heel belangrijk dat iedereen zich veilig voelt bij het ervaren van tantra. Aan de ene kant zullen we je uitnodigen om regelmatig je comfortzone uit te gaan. Aan de andere kant vinden we het essentieel dat je doet wat voor jou goed en kloppend voelt. Het gaat dus om jouw wensen & grenzen – en die zullen altijd gerespecteerd worden. 

Er zijn absoluut geen seksuele handelingen tijdens de workshops. We zijn ook meestal gekleed. Af en toe kan/mag er functioneel naakt zijn, bijv. bij het ontvangen van een massage. Dit is binnen jouw eigen grenzen. 

 

Welkom bij ons prachtige verblijf in Drenthe: Meeuwenveen!

 

Praktisch

Data & tijden:

26 – 28 april 2024. We beginnen vrijdag om 14.30 uur (check-in 13.00 – 14.00 uur) en eindigen zondag om 17 a 18 uur. 

Locatie:

Meeuwenveen: Meeuwenveenweg 1, 7971 PK Havelte (Drenthe).

We verblijven samen op deze prachtige locatie waar we verwend worden met heerlijke vega(n) maaltijden, omringd door groen en fijne mensen. 

Hier lees je hoe je er komt: https://meeuwenveen.nl/info/hoe-kom-ik-in-meeuwenveen

Onderaan de pagina staan meer foto’s!

Doelgroep:

Enige ervaring met meditatie en bewustwording is wenselijk. Belangrijk is je bereidwilligheid om soms uit je comfortzone te gaan. Tot nog toe hebben zowel beginners als tantradocenten (collega’s) meegedaan. In beide gevallen – met of zonder ervaring – ben je van harte welkom. In beide gevallen – met of zonder ervaring – ben je van harte welkom.

Heb je bepaalde (geestelijke / emotionele) problemen of onverwerkte trauma’s en twijfel je of dit het juiste moment voor je is > neem even contact op. Je moet jezelf wel redelijk kunnen dragen.

Begeleiding:

Het team bestaat uit Ninad & Shivani (docenten) en vier assistenten. De assistenten hebben ervaring met tantra en spaceholding. Zij zijn er voor je om je tijdens het weekend zowel praktische als emotionele ondersteuning te geven. Ook doen zij mee aan onderdelen.

Taal:

Voornamelijke Engels, want Ninad spreekt alleen Engels. Shivani geeft hier en daar wat vertalingen wanneer nodig. Je mag zelf gewoon Nederlands praten (in de kring of groepjes).

 

Investering in jezelf: 

€575,- 

Dit is inclusief 21% btw en:

 • – 3 daagse workshop door 2 gecertificeerde en ervaren docenten.
 • – 2 overnachtingen in een gedeelde kamer middenin het bos.
 • Heerlijke vega(n) maaltijden (2x ontbijt, lunch, diner) met liefde bereid door onze privékok Paul.

 

Shivani Ninad Tantra Essence
Ninad & Shivani zitten allebei in het internationale team van Tantra Essence.

 

Aanmelding!

Geef jij jezelf dit waardevolle cadeau deze lente?

>>> Voel je een Ja? Klik nu hier om je ticket te kopen! Je bent van harte welkom, precies zoals je bent. 

Workshops zitten meestal VOL, dus koop meteen een ticket als je een Ja voelt.

info@tantra-awakening.com 

 

 

Wat anderen zeggen over onze tantra weekenden!

 

Wat anderen zeggen over Shivani’s workshops!

 

Dit zeiden deelnemers van eerdere tantra weekenden:

Ik voel me bevrijd & herboren, alsof er letterlijk een zware jas van me af is gevallen. De liefde, warmte en vooral de veiligheid en geborgenheid in de groep was erg fijn. Geweldig weekend! Voor mij een verdieping om weer dichter bij mezelf te komen en liefdevoller te zijn naar mezelf.

Lieve Shivani, ik kan niet anders dan vol lof over je zijn. De liefde, tijd en aandacht die jij met ons hebt gedeeld is enorm. De kennis die je bij je draagt, de rust die je uitstraalt en de goede uitleg maakt alles compleet. Dank Dank!!

Lieve Ninad, ik heb genoten van je aanwezigheid, je warmte en de innerlijke rust die je met ons deelde. En ook van de mannencirkel, je aandacht en persoonlijke verhalen. Ik vond jouw manier van lesgeven heel fijn – het klopte allemaal voor mij. Hoop je bij een andere training weer te zien, dank je!!’

Ricardo

 

‘Het weekend heeft mij rust gegeven, een gevoel van compleet zijn. Ik voel me onschendbaar omdat ik mij een onderdeel voel van het geheel, van het leven. Het was een unieke ervaring. Het weekend is een groot kado voor jezelf en de mensheid. Life changing.’ Ilona

 

Ooooh, er was zo veel positiefs!!!! De veiligheid die Shivani, Ninad en de assistentes waarborgden. De prachtige, duidelijke, transformerende oefeningen. De thema’s. De schoonheid van de aankleding, de oefeningen en de rituelen. De muziek. De bijzondere groep mensen. Het evenwicht tussen persoonlijke aandacht en in de groep kunnen opgaan. De fijne kamergenotes. Het is voor mij echt een transformerend weekend geweest. Ik heb nooit eerder zó mezelf kunnen zijn en zó in mijn yin-energie kunnen zakken. Dank jullie <3.

Lieve Shivani, wat ben je een prachtige vrouw. Ik heb er veel bewondering voor hoe je je als vrouw manifesteert en als vrouw voor de groep staat en deze begeleidt. Ik vind het zo dapper en mooi. Ik stond versteld van de woorden die je me gaf als engel voordat ik opnieuw geboren werd: zo precies, zo treffend. Ik voelde me in het diepste van mijn ziel gezien. Dat heeft me erg ontroerd. Ik verheug me erop om je vaker te mogen meemaken en meer via jou te mogen leren.

Lieve Ninad, ik heb ervan genoten je afgelopen weekend te hebben ontmoet en mogen aanschouwen. Ik vond je een voorbeeld van een liefdevolle, gebalanceerde, mannelijke man. Het was alsof jouw mannelijke aanwezigheid veel veiligheid in de groep bracht en het geheel droeg. Wat een fijne energie heb je. Jouw instructies hielpen me echt mijn ervaringen van de oefeningen te verdiepen. Ik hoop je weer te zien.’ Margit

 

Shivani Tantra Nederland
Dit zeggen anderen over Shivani en Ninad.

 

‘Het weekend heeft mijn positieve levenshouding versterkt en verhelderd en was als een viering van het leven. Het was intens (top) en het is zo intens als je het zelf wilt doen als deelnemer. Voor mij was het een tropische zee waar ik als een dolfijn in speelde. De bedding was goed (zeg ik als spaceholder van nature). Ik raad het weekend zeker aan! Het is erg leuk en fijn en leerzaam om op deze veilige manier spelenderwijs zulke leuke dingen met anderen te doen.’ Seard

‘Ik heb belangrijke inzichten gekregen, mijn eigen kracht en overgave kunnen ervaren, schaduwkanten ontmoet (niet leuk) en veel drempels overgestapt. Ik heb kunnen ervaren dat ik me zonder schaamte en vol liefde kan en durf te verbinden met verschillende mensen die ik nog nauwelijks kende, wat me veel vrijheid geeft in andere situaties merk ik nu al.  Minder schaamte en meer ruimte. 

Prachtig Shivani: je zorgvuldigheid, je dienendheid, je liefde, je gezaghebbende deskundigheid. De opbouw van het weekend was perfect met die impactvolle rituelen, net zoals jullie zorgvuldige communicatie over alles.

Geweldig Ninad. Bij jou heb ik hetzelfde ervaren als bij Shivani. Ook zo mooi bescheiden, liefdevol en met overgave. Het was ook heel veilig voor mij dat jullie het samen deden. Als ik erop terugkijk was het essentieel. De vrouwelijke energie alleen had het niet kunnen dragen, of andersom. Ik geloofde alles en kon het aangaan omdat ik zag hoe jullie het belichamen. Ik voelde jullie.’ Anke

 

‘Ik heb genoten van de fijne connectie met mezelf en anderen. Het leven is nu, niet gister niet morgen, en daar dan rust vinden. Shivani, je bent zo lief en krachtig, een engel (zei ik tegen iemand toen we binnenkwamen vrijdag) en het klopt nog steeds. Je liefdevolle, warme aanwezigheid is een fijne energie om bij in de buurt te zijn. En Ninad is een heel fijn, warm, lief, aanwezig, krachtig mens!

Dat het in het Engels was viel me erg mee. Ik vond de pauzes fijn qua lengte, het eten was gezond, lekker en goed. Lieve assistenten, lieve deelnemers, zo’n fijne groep, super fijne sfeer, ik gloei nog helemaal na. Ik voel me gezien, warm, sterk en liefdevol.’ Anna

 

“Ik heb nooit eerder zó mezelf kunnen zijn.”

 

‘Ik vind het heel mooi hoe jullie ons motiveerden (zonder druk of overnemen) ons eigen proces (in een veilig setting) in te gaan. Ik heb dit met beide handen aangenomen  en veel processen doorgegaan. Ook met 2 soulsisters op een kamer was een mooie meerwaarde voor mij. 

Shivani, jouw AANWEZIGHEID zonder oordeel vind ik prachtig!

Ninad, ik waardeer jouw kwetsbaarheid, stevigheid en vertrouwen in het leven. 

Super weekend wat mij betreft!’ Natasja

 

Ik geef het weekend een 10. Ik heb als positief ervaren de support van de groep en het team. Het heeft me gebracht: dat de kracht en volheid van mijn Ziel sterker is dan wat dan ook. Dat als ik mij hiermee verbind, ik bij mijn stromende bron kom in mijn midden en daar de liefdevolle levenskracht ontvang van vreugde, ontspanning en genieten van mezelf, mijn lichaam en emoties.

Shivani, ik vind jou integer, daadkrachtig en liefdevol. Ik vind jouw dienstbaarheid aan het geheel fantastisch om van te genieten. 

Ik vind Ninad transparant. Voor mij heeft hij zoveel intentie om de ander healing te schenken en tools om daar zelf mee aan de slag te gaan. Ik vind hem echt een Shiva met een missie en compassie. 

Ik vond de muziek bijzonder, mooi en prettig om mee te verbinden. Ik vond het gaaf dat er ook sjamanisme bij zat. Sfeer top. Pauze prima, gebouw goed. Assistenten super. Ga zo door!

Ik raad het weekend zeker aan: er gaat een wereld voor je open.Krista

 

Klik hier voor meer reviews.

 

Jouw potentieel als je keelchakra in balans is!

FAQ

 

 • Hoe ziet het tijdschema eruit?

Vrijdag verwachten we je tussen 13.00 en 14.00 uur om in te checken en beginnen we ons weekend om 14.30 uur. Vrijdag stopt onze eerste dag rond 22.00 uur. Zaterdag is onze langste dag, van ong. 9.00 tot 22 a 23 uur. Zondag is van 7.30 tot 17.00-18.00 uur. Tussendoor zijn er pauzes om te eten en te rusten of in het bos te wandelen.

 • Hoe kan ik een plek reserveren? 

Klik hier om meteen je ticket te kopen. Let op: weekenden zitten vaak vol!

 • Kan ik in termijnen betalen?

Ja, als dat echt nodig is. Mail me om te overleggen.

 • Hoe zit het met annuleren?

A) Als je meer dan 8 weken voor de start annuleert, krijg je al je geld terug. We halen alleen 39 euro administratiekosten van het bedrag af. 

B) Als je annuleert tussen 4 en 8 weken, dan krijg je 50% van het workshopgeld terug. Deze betalingsverplichting geldt ook als je nog niet (alles) had betaald.

C) Als je de laatste 4 weken voor de start annuleert, ben je het gehele bedrag verschuldigd. Deze betalingsverplichting geldt ook als je nog niet (alles) had betaald.

D) Een andere mogelijkheid: na overleg met Shivani kun je je plek laten overnemen door iemand anders (als er een geïnteresseerde is). We rekenen dan alleen 39 euro administratiekosten en de rest van het geld krijg je terug.

 

Tantra in Havelte, Meeuwenveen.
De prachtige omgeving van ons heerlijke tantra weekend in Drenthe.

 

 • Ik wil samen met mijn partner meedoen. Kan dat?

Jazeker. Je krijgt dan een kamer voor 2. Koppelmeditaties kun je samen met je partner doen. Het is wel belangrijk dat je openstaat om bij sommige onderdelen ook met andere mensen in contact te zijn.

 • Kan ik me alleen aanmelden? 

Jazeker. Vaak komt een groot deel van de mensen alleen. Bij onderdelen die je met iemand anders doet, mag je zelf bepalen waar jouw grenzen liggen.

 • Hoe zit het met de verhouding mannen en vrouwen?

Vaak ongeveer 50-50. Er zijn in ieder geval nooit meer mannen dan vrouwen. 

 • LGBTQ+. Hoe werkt het dan?

Iedereen is van harte welkom, ongeacht gender en seksuele oriëntatie. Ik, Shivani, geef mijn workshops wel vanuit mijn eigen ervaring als heteroseksuele vrouw en ben geen expert op het gebied van LGBTQ+. Identificeer je jezelf niet strikt als man of vrouw, neem dan even contact op voor overleg. Hetzelfde geldt als je graag met mensen van hetzelfde geslacht wilt werken. Dan kijken we samen wat mogelijk is. 

 • Zijn er ook seksuele handelingen of naakt?

Er zijn absoluut geen seksuele handelingen. We hebben ook doorgaans onze kleding aan. Soms is er ‘functioneel naakt’, zoals bij een massage. Maar ook dan mag jij doen waar je je goed bij voelt. Alles is altijd optioneel. 

We werken wel met onze seksuele energie (kundalini energie) en het activeren hiervan. Hiervoor hoef je niet naakt te zijn en is zelfs fysiek contact niet per se nodig. 

 

Hoe weet je of je klaar bent voor deze workshop?
 • Hoe weet ik of ik klaar ben voor deze workshop?

Mijn ervaring is dat de meeste mensen het spannend vinden en we ook allemaal ons rugzakje aan triggers en gevoeligheden bij ons hebben. Maar als je twijfels hebt i.v.m. mentale of emotionele issues, onverwerkte trauma’s, etc., laat me dit dan weten per mail. Dan kunnen we (het liefste telefonisch) het erover hebben.

 • Hoeveel kamers zijn er en wat is de indeling?

Er zijn gedeelde kamers. Je zult met 1 of 2 mensen (van hetzelfde geslacht) een kamer delen – alleen bij maximale bezetting is er 1 kamer met 4 mensen. We zullen veel 4p-kamers gebruiken voor 3 mensen en 3p-kamers gebruiken voor 2 mensen. Er is dus wel ruimte. In de meeste kamers is ook een tussenschot, waardoor 1 bed apart is.

Er zijn gedeelde douches en toiletten.

 • Wordt er rekening gehouden met speciale diëten?

Geef alsjeblieft bij aanmelding door dat je een bepaalde voedselallergie hebt of vegan bent. Dan geef ik het door aan de kok. Het eten is vegetarisch of vegan.

 • In welke taal is het weekend?

Engels. Kun je Engels niet goed volgen? Neem contact met me op.

 • Wanneer zijn de andere weekenden (chakra’s 6 – 7)?

De data volgen nog. Stuur me even een bericht als je op de hoogte wilt blijven.

 

Shivani tantra
We hopen dat je erbij bent in juni!

Wil je dit transformerende weekend meemaken?

>>> Klik nu hier om je ticket te kopen!

Vragen? Mail me.

Let op: workshops zitten doorgaans VOL, dus koop op tijd een ticket.

 

We zien je graag 26 april!

 

Liefs, Ninad en Shivani. 

info@tantra-awakening.com

26 April
Friday @ 14:00 - 17:00

Details

Organizer

Shivani

Venue

Meeuwenveen

Meeuwenveenweg 1
Havelte, 7971 PK Netherlands

+ Google Map